Skjutsgossen – Batteriet

Fakta


Förstudie och Program


Scius/Blackstone


Byggherreombud, Projektledare, Projekteringsledarem Byggledare


Kontor


Torkel Knutssonsgatan, Stockholm


34000 m2


2019-

AFA har sålt kontorsfastighet Skjutsgossen 12 på Södermalm i Stockholm till medel som rekommenderas av Blackstone och som arbetar tillsammans med Scius Partners. Fastigheten byggdes 1965 och består av ca 34 000 kvm uthyrbar yta på centrala Södermalm.

Fastigheten är under utveckling och blir en kreativ hub på Södermalm med namnet Batteriet. Batteriet (batterietsodermalm.com)

”Vi ser en meningsfull potential att ytterligare uppgradera denna kontorsfastighet för att kunna möta den växande efterfrågan på kontorslokaler på Södermalm, ett av Stockholms mest attraktiva och spännande områden”, säger Mikael Freudmann på Scius.

RED Management har sedan starten ett samarbete med Scius och arbetar med utvecklingen av fastigheter inom det bestånd som Scius är tillgångsförvaltare för. RED Management bistår Scius från förvärv och genom utvecklingen av fastigheten.

– Scius är mycket aktiva i att utveckla sitt bestånd och arbetar som vi mycket dynamiskt. Vi ser fram mot att förädla fastigheten tillsammans med Scius.

Kontaktperson:
Bengt Ydenius

Telefon:
070-533 20 28
E-post:
bengt.ydenius@redmanagement.se
Visitkort:
Bengt Ydenius.vcf

x